+32 (0) 3 296 00 65
vincent@meesters.be

23 mei 2020

Kosten notaris oprichting BV

Voor de oprichting van een BV dien je een notaris te betrekken. Een oprichting van een vennootschap met de beperkte aansprakelijkheid verloopt immers steeds notarieel. Een omzetting van vennootschapsvorm trouwens ook. Over zulke omzetting schreven we al eerder.

Rol accountant oprichting BV

De notaris zal de akte opstellen en verlijden. Het opstellen van de oprichtingsakte verloopt best via tussenkomst van een gecertificeerd accountant. Deze zal immers de akte volledig finetunen op basis van jouw profiel. Zo zijn er tegenwoordig een resem fiscale clausules op te nemen in de akte. Doe je dit niet, kan dit een belemmering vormen voor je latere plannen. De tussenkomst van een gecertificeerd accountant dient dus niet beperkt te worden tot het opstellen van het financieel plan.

Gemiddelde kost notariële tussenkomst

De kosten voor de oprichting van een BV kunnen verschillen tussen de notarissen. Raam voor de oprichting van jouw BV een kost van 1000-1500 euro exclusief btw. Werk je met ons samen, dan betreft de raming 1015 euro (excl btw). Dit tarief hebben we bekomen door de intense samenwerking met een aantal notarissen. Deze notarissen zijn niet enkel voordelig. De notarissen waarmee wij samenwerken zijn de beste in hun vak!

Lees ook op de website van de Belgische notarissen de officiële informatie.

Volmacht oprichting BV

Via eenvoudige volmacht hoef je niet te verplaatsen naar het notariaat. Wij staan in de voor de ondertekening van jouw oprichtingsakte. Uiteraard zullen we eerst deze volledig doornemen. Je kan vragen stellen waar nodig. Van ons ontvang je steeds een ontwerpakte ter nazicht. Wij staan open voor allerhande aanpassingen en toelichtingen. Voor ons is het belangrijk dat je als cliënt de akte goed begrijpt.

Dit laat ook meteen toe om oprichtingsaktes te verlijden voor internationale ondernemers. Zo hebben wij in het verleden cliënten bijgestaan die vestiging hadden in Zwitserland (non-eu), Hongarije, Denemarken, Luxemburg en andere Europese Lidstaten.

Meesters in oprichtingen

Een start wil je gelijk goed nemen. Naast gecertificeerd accountants zijn wij ondernemers in hart en nieren. Dit maakt ons de partner bij uitstek. 
HET BREIN ACHTER DEZE SITE
nl_BENederlands (België)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram