+32 (0) 3 296 00 65
vincent@meesters.be

14 april 2023

Voordelen van het Oprichten van een Vennootschap: Beperkte Aansprakelijkheid, Fiscale Voordelen en Groeipotentieel

Er zijn verschillende redenen waarom men ervoor kan kiezen om een vennootschap op te richten in plaats van als eenmanszaak te werken. Hier zijn enkele voordelen van het oprichten van een vennootschap:

  1. Beperkte aansprakelijkheid: In een vennootschap zijn de aandeelhouders of vennoten meestal alleen aansprakelijk voor het bedrag dat zij hebben geïnvesteerd in de onderneming. Dit betekent dat hun persoonlijke bezittingen beschermd zijn tegen schulden en verplichtingen van de onderneming. Bij een eenmanszaak is er geen onderscheid tussen het bedrijf en de eigenaar, en is de eigenaar persoonlijk aansprakelijk voor alle schulden en verplichtingen van het bedrijf.
  2. Fiscale voordelen: Vennootschappen kunnen profiteren van gunstigere fiscale regelingen, afhankelijk van het land en de specifieke situatie. In sommige gevallen kan de vennootschapsbelasting lager zijn dan de inkomstenbelasting voor eenmanszaken. Bovendien kunnen vennootschappen in sommige landen meer aftrekposten en fiscale voordelen claimen.
  3. Professioneel imago: Het oprichten van een vennootschap kan bijdragen aan een professioneler imago en kan het vertrouwen van klanten, leveranciers en investeerders vergroten.
  4. Groeipotentieel en investeringsmogelijkheden: Een vennootschap biedt meer mogelijkheden om kapitaal aan te trekken, bijvoorbeeld door het uitgeven van aandelen of het aantrekken van investeerders. Dit kan het gemakkelijker maken om de onderneming uit te breiden en te laten groeien.
  5. Continuïteit: Een vennootschap heeft een eigen juridische identiteit, wat betekent dat het bedrijf kan blijven bestaan, zelfs als de oprichters of eigenaren het bedrijf verlaten, overlijden of hun aandelen verkopen.

Het is belangrijk om te beseffen dat het oprichten van een vennootschap ook extra verantwoordelijkheden en administratieve verplichtingen met zich meebrengt, zoals het bijhouden van een boekhouding, het indienen van jaarrekeningen en het betalen van vennootschapsbelasting.

Meesters in oprichtingen

Een start wil je gelijk goed nemen. Naast gecertificeerd accountants zijn wij ondernemers in hart en nieren. Dit maakt ons de partner bij uitstek. 
HET BREIN ACHTER DEZE SITE
nl_BENederlands (België)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram