+32 (0) 3 296 00 65
vincent@meesters.be

Eenmanszaak stoppen en vennootschap starten.

Torenhoge belastingen beu? Wij begeleiden jou van eenmanszaak naar vennootschap. 
 • Eenmanszaak

  Een eenmanszaak ben je zelf. Alle winsten worden bij jou persoonlijk belast. 

  Vennootschap

  Je kiest zelf hoeveel inkomsten je opneemt uit je eigen vennootschap. 
 • Eenmanszaak / Personenbelasting

  Op je winst is 20,5% sociale lasten van toepassing. Daarna betaal je nog 40%, 45% en/of 50% personenbelasting. De hoogste belastingdruk in de EU. 

  Vennootschap / Vennootschapsbelasting

  Op je winst betaal je slechts 20% of 25% vennootschapsbelasting. Er zijn geen sociale lasten toepasselijk. 
 • Zwaarste belastingdruk= eenmanszaak

  In eenmanszaak kom je al snel tot een gecombineerde belastingdruk van 50%.

  Minste belastingen= vennootschap

  Mits eenvoudige optimalisatie is de belastingdruk beperkt tot 32,5% op je privé-uitkeringen.
Door de verlaging van de vennootschapsbelasting is het interessant om je zelfstandige activiteiten onder een vennootschap te brengen. Wij gidsen van begin tot eind om jouw eenmanszaak naar een vennootschap te brengen.

Een vennootschap laat toe om middels optimalisatie minder belasting af te dragen. Je bepaalt voor jezelf hoeveel beroepsinkomsten er in de personenbelasting wordt opgenomen. Je kan voor jezelf een inkomen opnemen vanuit je vennootschap. 

Niet langer de onzekerheid en torenhoge belastingtarieven van in de personenbelasting. Ook de sociale lasten zullen steeds hetzelfde zijn, herzieningen zijn onmogelijk.

Wij zorgen dat je zonder enige stopzettingsmeerwaarde de activiteiten van je eenmanszaak onderbreng in vennootschap. Al bij de oprichting bepalen we de inkomsten die je opneemt uit je vennootschap. Zo weet je vanaf de start al welke belastingen je dient af te dragen. De besparing is enorm en laat cliënten telkens opnieuw inzien dat een vennootschap de enigste juiste keuze is. 

Wij vertrekken steeds vanuit het volledige plaatje. Op basis van je omzet en kosten, leggen we vanaf de start de (financiële) structuur vast. Op fiscaal vlak niets dan voordelen, zelfs voor ondernemers met beperkte omzetten.

Kom gerust vrijblijvend langs voor een informatieve bespreking. Samen wegen we het voordeel af van het werken via vennootschap.
Wij zetten jou eenmanszaak stop, richten je vennootschap op, en zorgen vervolgens voor een correcte overdracht naar je vennootschap. Overeenkomsten en fiscaal advies inbegrepen. 

Vraag informatie

Interesse in een eenmanszaak of vragen naar de vergelijking met een vennootschap? Aarzel niet om vrijblijvend informatie te vragen. 
CONTACTEER ONS

Welke vennootschapsvorm past bij jou

VENNOOTSCHAPSVORMEN

Meesters in oprichtingen

Een start wil je gelijk goed nemen. Naast gecertificeerd accountants zijn wij ondernemers in hart en nieren. Dit maakt ons de partner bij uitstek. 
HET BREIN ACHTER DEZE SITE
apartmenttrashlicensefilm-playpicturestore
nl_BENederlands (België)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram