+32 (0) 3 296 00 65
vincent@meesters.be

7 november 2022

De leukste accountant? Degene met een alternatieve aanpak en inlevingsvermogen

Meerdere websites publiceren een testimonial. Meestal op de homepagina. Zulke testimonial geeft weer welke ervaring een cliënt had met de diensten van een aanbieder. In mijn geval is dat de dienst van een accountant. De werkwijze van ondernemingoprichten.be valt niet samen te vatten in één testimonial. Daarvoor is onze aanpak te divers, te enthousiast en te diepgaand.

Laten we samen verdiepen in één van onze contacten. Zoals dit verhaal zijn er meerdere. Gaat dat over netwerk? Mogelijks, toch nog veel omvattender dat netwerken. Kennis en inhoud staat voorop bij onze aanpak.

Eerste kennismaking: het verhaal van een mogelijke overname - Wim en Vincent

Als accountant werd ik begin 2018 gecontacteerd voor de overname van een handelsfonds van een Belgische vennootschap in moeilijkheden, zijnde de overlater. Mits wat creativiteit heb ik de vennootschap van mijn cliënt opgericht en het handelsfonds overgenomen van de bestaande vennootschap.

Mijn initiële takenpakket:

  • Oprichting vennootschap op vraag mogelijke cliënt.

Na overleg met de mogelijke cliënt:

  • Aanvraag financiering BNP Paribas Fortis
  • Oprichting vennootschap, in dit geval een BV
  • Contact overlater (verkoper handelsfonds)
  • Ondertekening oprichtingsakte via volmacht, dus zonder fysieke aanwezigheid cliënt (inmiddels goedkeuring oprichting, dus mogelijke cliënt werd eigenlijke cliënt).

Waarom niet: op naar Hongarije

Deze creativiteit van aanpak is opgevallen. De klik met de cliënt was er meteen. De cliënt heeft de Nederlandse nationaliteit en is woonachtig in Hongarije. Zijn activiteiten ontwikkelen zich over de hele Europese Unie. Hongarije, lijkt leuk om te verkennen. Wat doe je dan als accountant? Op naar Hongarije om enkele dagen te vertoeven bij de nieuwe cliënt. Die periode werd na contact gelijk 2 weken. 2 weken werken, plezier en ondernemen. Leuk om vakantie te koppelen met andere ondernemers.

Verder vervolg: opzet administratieve tak te Roemenië

De Belgische onderneming van mijn cliënt blijft toenemen in omvang. Laat ik de boekhouding overzetten naar Exact Online en het team te Roemenië opleiden voor het invoeren van inkomende en uitgaande facturen? Waarom ook niet. Verplaatsing naar Roemenië eind 2021. Mijn taak: opleiden medewerkers en vormen opinie over bekwaamheid van de medewerkers.

Meteen in de taxi al actie voor andere cliënten. Ditmaal voor een cashflowanalyse in het kader van een overname.

Het verhaal van uitbereiding: Singapore en Indonesië

De activiteiten gaan verder. Hoe ontwikkelen we een economisch model waarbij de zorgen voor een uitmuntende cliëntenservice alsook met controle over de budgetten. Hoe de productie ondersteunen? Op naar Singapore en Indonesië.

Wat is een betere testimonial dan het publiceren van de foto's van zulke verplaatsing? Beelden van oktober 2022.

Op bezoek bij de grafisch ontwerper in Yogyakarta Indonesië
In hotel Borobudur Indonesie tijd voor een tussentijdse bespreking
Op naar Bali voor een meeting in het zwembad - ondernemerschap alom

Wat is leuker dan een ondernemerschap dat je kan combineren met vriendschap, succes, doorzettingsvermogen en vooral veel toekomst.

Het verhaal van ondernemingoprichten.be staat daarbij voorop in ontwikkeling. Dat is waarom we samen als ondernemers groeien in recordtempo, zowel wijzelf als individu als onze onderneming(en).

Meesters in oprichtingen

Een start wil je gelijk goed nemen. Naast gecertificeerd accountants zijn wij ondernemers in hart en nieren. Dit maakt ons de partner bij uitstek. 
HET BREIN ACHTER DEZE SITE
nl_BENederlands (België)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram