Tot 1 mei 2019 kon je de BVBA oprichten.

Afgekort de bvba.

De BV vervangt de BVBA, klik hier.

Met vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid ga je steeds voor de zekerheid. Het risico dat gepaard gaat met het ondernemerschap wordt volledig afgezonderd van je privévermogens. Althans, indien je een sluitend financieel plan hebt. Dit plan dient in bewaring te worden gegeven bij de notaris, bij het oprichten van de vennootschap. Zeer belangrijk, want indien het financieel plan de eerste twee jaar niet toereikend is voor de activiteit die je uitvoert, kan men bij falen in de drie jaar naar de oprichting alsnog zorgen dat je persoonlijke aansprakelijk wordt gesteld. Laten we het zover niet komen.

Eigenschappen

De besloten vennootschap is wellicht de meest populaire vennootschap indien het gaat om de vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid.

Heel belangrijk is dat je beschikt over een waterdicht financieel plan. Dit financiële plan werken wij samen met jou uit. De sanctie bij het ontbreken van een robuust financieel plan is niet mals: binnen de drie jaar failliet door een slechts financieel plan wil zeggen dat je toch aansprakelijk wordt!

  • Kapitaal: 18.550 euro waarvan minimaal te volstorten: 6200 euro
  • Aantal zaakvoerders: 1
  • Minimaal aantal aandeelhouders: 2

Je kan ook slechts één aandeelhouder hebben. Dan is er wel een minimale volstorting vereist van 12.400 euro (ipv 6.200 euro).

Hoe het vroeger liep. Heeft U nog een bvba? Dan dient U zich verplicht om te vormen tot een BV.

De BV vervangt de BVBA, lees hier meer.