+32 (0) 3 296 00 65
vincent@meesters.be

3 mei 2020

Beperk het verlies op wisselkoersverschillen

Stel dat je als ondernemer in aanraking komt met verschillende wisselkoersen. Je dient betalingen uit te voeren of te ontvangen in een andere munteenheid als de Euro. Hoe ga je hiermee om?

De traditionele bank zal wellicht een eenvoudige oplossing aanbieden: schrijf over of ontvang in een andere munteenheid en ze zorgen automatisch voor de conversie naar de juiste eenheid (bv de Euro). Een rekening openen in een andere munteenheid zal eveneens een mogelijkheid zijn bij diezelfde traditionele bank. Hoe gaat de bank dan de wisselkoers bepalen in functie van jouw onderneming?

Verschillende banken hanteren een wisselkoers die behoorlijk nadelig is. Kortweg verlies je geld indien je tussen verschillende munteenheden wisselt. Ze hanteren immers een wisselkoers die voordelig is. Mogelijk rekenen ze zelf nog transactiekosten bovenop diezelfde (nadelige) wisselkoers.

Wij zijn daarom fan van TransferWise. Wij raden alle startende ondernemers aan om via TransferWise een account aan te maken. TransferWise is volledig kosteloos en biedt de werkelijke wisselkoersen aan die gelden op het moment dat U geld wisselt tussen verschillende munteenheden. Bijgevolg verlies je dus geen kosten aan de conversie tussen Euro en een andere munteenheid zoals Dollar of Pond. De kosten bij TransferWise zijn bijzonder laag (gemiddeld 5 keer lager dan bij de traditionele banken).

Interesse? Neem dan zeker een kijkje op de website van TransferWise.

Meesters in oprichtingen

Een start wil je gelijk goed nemen. Naast gecertificeerd accountants zijn wij ondernemers in hart en nieren. Dit maakt ons de partner bij uitstek. 
HET BREIN ACHTER DEZE SITE
nl_BENederlands (België)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram