+32 (0) 3 296 00 65
vincent@meesters.be

Aansprakelijk 

Voor de ene geen zorg, voor de andere gemoedsrust om te ondernemen met beperkte aansprakelijkheid.

Wat is het verschil tussen beperkte en onbeperkte aansprakelijkheid?

Wat als je idee toch niet uitpakt zoals verwacht? Wat als er zich een onverwachte gebeurtenis voordoet zoals een crisis of gefaalde aflevering van een uitgevoerd werk of gemaakte afspraak.

Daar komt de aansprakelijkheid in het vizier. Ondernemingsvormen met de beperkte aansprakelijkheid (BV, NV) vermijden dat je persoonlijk vermogen geraakt wordt in geval van faillissement.
Stel dat je gekozen hebt voor een vorm met de onbeperkte aansprakelijkheid. Als je onderneming niet in staat is om haar verplichtingen na te komen, zal je privévermogen ook op het spel staan. Je riskeert dan je volledige privévermogen.

Anderzijds hebben ondernemers vaak een zeer beperkt risico. Ondernemingoprichten.be biedt overeenkomsten aan om uw aansprakelijkheid t.a.v. derden te beperken.

Vormen met beperkte aansprakelijkheid

BV

De vennootschapsvorm die geschikt is voor zowat 95% van alle ondernemers. Zeker voor startende ondernemers is dit de vorm bij uitstek. 

Commv: commanditaire vennoot

De commanditaire vennootschap heeft minstens één vennoot die beperkt aansprakelijk is. De overige vennoot of vennoten zijn wel onbeperkt aansprakelijk. 

NV

De NV is de vennootschapsvorm voor ondernemers die reeds enige ervaring hebben. Kapitaal en niet de relatie tussen de aandeelhouders is van belang. 
De BV is bij uitstek de keuze voor de gedreven en gemotiveerde ondernemer die zijn vermogen niet op het spel wilt zetten. 

Vormen met onbeperkte aansprakelijkheid

VOF

De VOF is een vorm die geschikt is als je weinig risico loopt met je activiteiten als zelfstandige. Iedere vennoot is onbeperkt aansprakelijk.  

Commv: gecommanditeerde vennoot

De commanditaire vennootschap heeft minstens één vennoten die beperkte aansprakelijk is. De overige vennoot of vennoten zijn wel onbeperkt aansprakelijk. 

Eenmanszaak

Een eenmanszaak is geen vennootschapsvorm doch is de persoon op wiens eenmanszaak is ingeschreven steeds hoofdelijk aansprakelijk.
De VOF en Commv zijn zeer geschikte vennootschapsvormen voor de ondernemers met weinig zorgen omtrent aansprakelijkheden.

DE NIEUWE VORM MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

De besloten vennootschap (BV)

BEKIJK DE BV

Meesters in oprichtingen

Een start wil je gelijk goed nemen. Naast gecertificeerd accountants zijn wij ondernemers in hart en nieren. Dit maakt ons de partner bij uitstek. 
HET BREIN ACHTER DEZE SITE
apartmentuser
nl_BENederlands (België)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram